İzmit Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Vizyon: Sorumluluk alanımızda bulunan okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının eğitsel, mesleki ve kişisel rehberlik hizmetlerinden en üst düzeyde yararlanmaları için uygun ortamları oluşturmak; merkeze başvuran öğrenci, aile ve eğitimcilere ihtiyaçları doğrultusunda rehberlik ve psikolojik hizmetleri sunmak; eğitim çağındaki farklı gelişim özelliği olan bireylerin, gelişim farklılığının türüne ve derecesine göre her bireyin tam zamanlı eğitimden yararlanmasını sağlamak; ailelerin, eğitimcilerin ve ilgili diğer kişilerin farklı gelişenlerle ilgili öngörü ve farkındalıklarını artırmaktır.

Misyon: Değişen ve gelişen dünya gerçekleri ışığında; gücünü bilimsellik, katılımcılık ve nitelikli kadrosundan alarak, hizmet sunduğu alana araştırma ve incelemeler yapmak, projeler geliştirmek, ulusal ölçekte artı değerler oluşturmaktır.

Başarılar:

Pansiyon Bilgileri: