Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

12.11.2020 3262

Eğitsel Değerlendirme İsteği Formu; ilk kez gönderilen, kademe değişikliği olan ve eğitsel değerlendirmesinin yeniden yapılması istenen bireyler için doldurulması gereken formdur.

Bireysel Gelişim Raporu; özel eğitim hizmetinden yararlanan bireylerin, raporlarının yenilenmesinde, bireyin devam ettiği okul tarafından doldurulması gereken formdur.

 

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar;

  1. Formun "Genel Bilgiler" kısmının eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.
  2. Formun "Genel Bilgiler" kısmında yer alan "Devam/Devamsızlık" bölümünün mutlaka doldurulması gerekmektedir. (Sürekli devamsız öğrenciler için mutlaka "Sürekli Devamsız" ibaresi kullanılmalıdır.)
  3. Formlarda bulunan "Tarih" kısmının mutlaka doldurulması gerekmektedir.
  4. Öğrenciye ilişkin çalışmalar bölümünde; öğrencinin yönlendirilme nedeni ve buna ilişkin yapılan çalışmaların ayrıntılı olarak yazılması gerekmektedir.
  5. Formun son kısmındaki "İmzalar" bölümünde adı bulunan yetkililerin ve öğrenci velisinin imzaları ile "Okul Mührünün" mutlaka bulunması gerekmektedir.
  6. Öğretmenin öğrenci ile ilgili gerekli işaretlemeleri yaptıktan sonra, varsa ayrıca belirtmek istediği bilgileri "Be­lirtilmek İstenen Diğer Açıklamalar" bölümüne yazması gerekmektedir.
  7. Formlar doldurulduktan sonra okul idaresi tarafından Doküman Yönetim Sistemi (DYS) üzerinden RAM'a gön­derilecektir. Ayrıca posta veya veli aracılığıyla da kapalı zarf içinde gönderilebilir. (DYS üzerinden gönderilen formların tekrardan veli ile gönderilmesine gerek yoktur.)

Eğitsel Değerlendirme İsteği Formu ; EĞİTSELDEĞERLENDİRMEİSTEĞİFORMU.pdf

Bireysel Gelişim Raporu ; BİREYSELGELİŞİMRAPORU.pdf

Kaynak: http://orgm.meb.gov.tr